ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Στο σπίτι των ηλικιωμένων πέρα από τον  συναγερμό G4S  iTOS BASIC  , εφεδρική τρόπο επικοινωνίας  iTOS GPRS MODULE MULTISOCKET και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Χωρίς επιπλέον κόστος για ξεχωριστή μονάδα πυρασφάλειας. Προσθέσαμε πάνω στο συναγερμό δυο πυρανιχνευτές  ΚΑΠΝΟΥ FL/CQR338-4L ΜΕ ΒΑΣΗ CQR  σε κουζίνα και λέβητα.

Δώσαμε ασύρματα χειρόπληκτρα  Πανικού   RISCO WIRELESS WRISTBAND PANIC TRANSMITTER 868MHz   στον παππού και στην γιαγιά. Μπορούν να φορεθούν  σαν ρόλοι ή να κρεμαστούν  στο λαιμό. Αν πέσουν, δεν αισθάνονται καλά ή απειλούνται με ένα πάτημα του μπουτόν ενεργοποιούμαστε εμείς.

Επίτοιχο Μεγάφωνο – Μικρόφωνο  RISCO LISTEN-IN & SPEAK MODULE  στο χώρο.  Μιλάμε μαζί τους στο χώρο και ακούμε στον χώρο χωρίς να χρειάζεται να απαντήσουν στην τηλεφωνική κλήση.

Εσωτερικά δεν τοποθετήσαμε κάμερες για ευνόητους λόγους. Εγκαταστήσαμε και μια κάμερα εξωτερικά που έβλεπε από το σπίτι προς την αυλόπορτα.

Οι οδηγίες που δώσαμε στον παππού και στην γιαγιά είναι πως αν έχουν επισκέψεις από αγνώστους,  «πατάνε» το μπουτόν. Με την ενεργοποίησης του σήματος εμείς ανοίγουμε και βλέπουμε  τις κάμερες από μακριά και μιλάμε εμείς από απόσταση με τους.

Έτσι οι ηλικιωμένοι δεν πέφτουν θύματα εξαπάτησης και τα παιδιά τους έχουν γνώση της κατάστασης τους ανά πάσα στιγμή.

Ήδη ο παππούς και η γιαγιά έχουν βοηθοί μια φορά. Ποντικός προκάλεσε φωτιά στον απορροφητήρα. Ενεργοποιήθηκε η πυρασφάλεια και ενεργήσαμε τα προβλεπόμενα.

11 PHOTO 1

11 PHOTO 2

 

Copyright © 2020 omikron.tv