ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Το πρόβλημα:

Ο ιδιοκτήτης της εξοχικής κατοικίας είχε δυσάρεστη εμπειρία από τους συναγερμούς. Πριν από εμάς είχε αναθέσει σε ηλεκτρολόγο την ασφάλεια της εξοχικής του κατοικίας. Ο ηλεκτρολόγος εγκατέστησε δύο συναγερμούς 16 ζωνών της SIEMENS.

Ο ηλεκτρολόγος είχε μάθει να δουλεύει μόνο το συγκεκριμένο τύπο συναγερμού και τοποθέτησε αυτόν άσχετα αν ο χώρος ήθελε έναν με 32 ζώνες.

Ο ηλεκτρολόγος και δεν ήταν αδειοδοτημένος από το υπουργείο Δημόσιας τάξεως και δεν είχε απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις.

Σε κάθε απόπειρα όπλισης του συναγερμού ενεργοποιούνταν οι εξωτερικές σειρήνες. Λόγο βραχυκυκλώματος στην καλωδίωση και μη επαρκής τροφοδοσίας. Η όχληση των γειτόνων ήταν έντονη με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να μην χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά το σύστημα συναγερμού ενώ το είχε πληρώσει και μάλιστα ακριβά.

Η λύση:

Εμείς αντικαταστήσαμε τους δύο συναγερμούς με έναν SPC SIEMENS WADERBLIT.  Κάναμε διαχωρισμό ζωνών όπου ήταν εφικτό, ενισχύσαμε την τροφοδοσία, προσθέσαμε ασύρματους εξωτερικούς ανιχνευτές OPTEX για περιμετρική προστασία. Δεν  θέλαμε να εγκαταστήσουμε ενσύρματους για να μην χαλάσουν τα καλώδια την αισθητική του σπιτιού.

Αναβαθμίσαμε το επίπεδο ασφάλειας από ένα σε δύο συνδέοντας τον συναγερμό στο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμών της G4S και από δύο σε τρία προσθέτοντας εφεδρικό τρόπο επικοινωνίας. Ο συναγερμός εξακολουθεί να επικοινωνεί με το Κ.Λ.Σ. ακόμη και όταν δεν λειτουργεί η σταθερή τηλεφωνική γραμμή.

Στην υπάρχουσα καλωδίωση CCTV, προσθέσαμε μόνο εξωτερικές κάμερες για βίντεο επαλήθευση των συναγερμών για μην έχουμε άσκοπη κινητοποίηση της αστυνομίας και την χωρίς λόγο αναστάτωση του ιδιοκτήτη.

Τέλος προσθέσαμε και ενεργειακούς αυτοματισμούς. Ο ιδιοκτήτης απομακρυσμένα ενεργοποιεί την θέρμανση, τα φώτα, το αυτόματο πότισμα και άλλα…

08 Photo 1

08 PHOTO  2

08 Photo 3

Copyright © 2020 omikron.tv