ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ

Παλαιότερα οι κάμερες ήταν αναλογικής τεχνολογίας (CVBS-PAL/NTSC) και για τη σύνδεσή τους με καταγραφικό χρειαζόταν και αναλογικό καλώδιο (ομοαξονικό).

Το σήμα τους είναι αναλογικό και ταξιδεύει αναλογικά στο ομοαξονικό καλώδιο, που σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη απόσταση ταξιδεύει το σήμα τόσο μεγαλύτερες είναι και οι απώλειες του σήματος (εξασθένηση) άρα και χαμηλότερης ποιότητας εικόνα, ίσως παράσιτα και «χιόνια».

Σήμερα οι κάμερες είναι ψηφιακού σήματος (TVI-AHD-SDI) μπορούν να καταγράψουν εικόνα σε υψηλή ανάλυση (HD) και το σήμα τους (εικόνα) μπορεί να ταξιδεύει μεν σε αναλογικό καλώδιο (ομοαξονικό) αλλά ταξιδεύει χωρίς απώλειες (εξασθένηση). Στη περίπτωση του ψηφιακού σήματος η κάμερα ή θα έχει τέλεια εικόνα ή δε θα έχει καθόλου εικόνα.

Για να καταλάβουμε τη διαφορά με πολύ απλά λόγια , αρκεί να σκεφτούμε λίγο τη διαφορά του σήματος στις παλιές τηλεοράσεις, σε σχέση με το ψηφιακό σήμα που βλέπουμε τώρα.

Αν έχετε λοιπόν παλιές κάμερες κρατάμε την υπάρχουσα καλωδίωση και τοποθετούμε νέες κάμερες ψηφιακού σήματος (high definition) με πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην εικόνα αλλά και στη καταγραφή.

19 PHOTO 1

Copyright © 2020 omikron.tv